CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Én nem vagyok Jakab Andor és TE? – avagy megjelent a Jakabizmus

2011.08.01. 12:11 | Sándor Zsolt András | 3 komment

Adtál már valaha munkát Andor? Fejlesztettél valaha céget? Kicsit populista, kicsit kemény odamondás volt ez. Persze tartalmaz egy csomó igazságot is. Az a kérdés és a kihívás, belemerülsz-e az általad lefestett szerencsétlen helyzetbe és beállsz-e a sorba? "Szegényén"-nek lenni jó és az odafigyelést, mindig megkapja az ilyen ember.

Mint az olvasottság és magam is bizonyíték vagyok rá, megmozgattad a pocsolyánkat. Ezt köszönjük. Én minden esetre köszönöm. Kell a tükör mindenkinek (nekem is), és sokszor a pimasz, merész itt-ott kicsit torzító tükör kell nekünk tartanod, hogy elgondolkodjunk rajta mi is beállunk-e a "szegényé"-nek közé vagy mi nem tartozunk oda. Én ezt tanultam az írásodból.
 
Az egyik korábbi írásomban mikor a gyerekmeséből tanultam a pozícionálást és a  szegény és a gazdag vásárló között kellett választani , azt mondtam, hogy sok-sok helyzetre lehet adaptálni azt a gyerek mesét. No, itt az alkalom, ez is egy ilyen eset.
Választanod kell, hogy sajnálkozol vagy továbblépsz?
 
Nehéz kérdés, mert ha megjelennek a hasonló hipotézisek amivel könnyű azonosulni akkor megjelenik a demagógi egy válfaja a Jakabizmuscw:
 
Jakab Andor által felvetett megosztó tényeken alapuló, azokat kicsit ferdítő hipotézis következménye a társadalmi gondolkozásban. A hipotézis tények ferdítésével logikus és követhető gondolatfolyamot alkot, azon cél eléréséért, hogy a társadalomnak tükröt tartson és kimozdítsa a gondolkozásunkat az egyensúlyi helyzetből az állóvízből. A témaválasztás mindenképpen populáris és az emberek félelemérzetét manipulálja.
 
Kedves Andor,
 
Már csak az a kérdés, te űzöd tovább a Jakabizmuscw eszméit vagy te sem állsz be a sorba nem várod el, hogy legyenek erősek, erősebbek nálad akik mindezek ellenére vállalják a munkáltatói szerepet és adnak neked is munkát.
 
Egyszóval kitudsz-e rukkolni egy olyan gondoltattam, ami megmutatja az utat? Ha igen akkor megmondó leszel, ha nem akkor megmaradsz az ördög ügyvédjének, akit mindig fognak követni, de igazán szeretni nem.

 

 

· 1 trackback

Címkék: jakab mém megmondás andor jakabizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr973116571

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyit kereshet egy fotós? 2011.08.13. 11:52:15

Sokszor látom, hogy egy ajánlat után csóválják a fejüket az opcionális ügyfelek, hogy ennyit akar keresni ez a  fotós? Segítségül: Szeretne annyit keresni a fotós, de nem annyit keres. Egy árajánlat/ár ugyanúgy mint például a kenyérnél is sok egyé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab Andor 2011.08.01. 14:44:18

Kedves András!

Adtam már munkát rengeteg embernek. Volt már 10 főt alkalmazó, és összesen több száz embernek munkát adó cégem is.

Ma sem vagyok munkanélküli.

Új céget nincs kedvem indítani. 2 fő okból - ahogy írtam is. Az egyik, kisebbik bajom, a rendkívül nehéz gazdasági, vállalkozási feltételek. Ez a kisebbik bajom. A nagyobbik bajom a mindenre - az országban élők mentalitására általánosan - kiterjedő korrupciót. Nem csak gazdasági korrupcióról beszélek, hanem az erkölcs, morál korrupciójáról is.

Saját cégem ma nincs, a jövőben - valószínűleg - csak külföldön indítok. Egyébként olyat, ami sok magyarnak (is) adhat majd munkát, külföldön.

Ma is kb. 30 Magyarországon működő aktív vállalkozás munkáját segítem a legjobb tudásommal. Amit írtam, tapasztalatból - és keserűségből - írtam.

A népszerűségem érdekes, de nagyon sokat nem számít. Néhány ember szeretete fontos, a tömegektől elég nekem, ha nem gyűlölnek tiszta erőből.

Sándor Zsolt András · http://take-it-easy.blog.hu/ 2011.08.01. 22:35:31

@Jakab Andor:

Mérnök ember vagyok, de spirituálisan szemlélem a világunkat. Nem értem a világhoz való hozzáállásod. Őszintén.
Mit szólnak az ügyfeleid, amikor tanácsot adsz a működő vállalkozásukban, amikor elutasítod ezt az környezetet?

Jakab Andor 2011.08.02. 16:27:52

@Sándor Zsolt András:

Örül, hogy olyantól kap tanácsot, aki élethelyzetét jól érti.

Kíváncsivá tettél. Hogyan kell a világunkat "spirituálisan" szemlélni?
süti beállítások módosítása