CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Változni csak Te tudsz a környezeted max reagál.

2012.10.05. 15:59 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

Sokféle sziget elméletet ismerek.  

Az egyik arról szól, hogy a számítástechnikai eszközrendszerrel, hogy kell megszámolni az óceánban a két part között elhelyezkedő szigetek számát. Sokaknak uncsi, de egyszer leírom, mert olyan szép és tiszta logika. Na mindegy…

desert island.jpg

A második már sokkal érdekesebb, mert a túlnépesedésről szól. Az indonéz szigetvilágban találtak szárazföldi teknőcöket. Valahogy odajutottak most nem ez a lényeg. A teknőcök lettek a csúcsragadozók a kis szigeteken. Volt ahol kihaltak, mert túlnépesedtek, felfalták az összes növényt és csak a csontjaikat találták, és volt ahol még ma is élnek. Egy csomó következtetést levontak belőle…. de a legszebb az, hogy a Földet is tekinthetjük egy szigetnek és az emberiség is megfelelhet akár a tekiknek. Mindenkinek a szabad gondolatára bízom, hogy szerinte mi most hol tartunk a túlnépesedésben. Egy tuti mi vagyunk a csúcsragadozók.

A harmadik elmélet megint más téma.

Az egyén is egy sziget. Azaz TE! Sőt én is az vagyok. Mind a kettőnket körül vesz a víz. Látom azt, hogy a Te szigeteden milyen tevékenységek folynak és Te is látod az enyémet. Örülhetek neki, bosszanthat, átkiabálhatok, stb. Sok mindent csinálhatok, de van egy két dolog amit nem:

  • Én magam egy sziget vagyok, így nem tudok átmenni a te szigetedre
  • Te sem tudsz átjönni hozzám
  • Csak a saját szigetemen tudom megváltoztatni a tevékenységeket. Ez neked lehet, hogy tetszik és lehet hogy nem.
  • Lehetek rád erős befolyással, ami egy harmadik szigetről úgy látszik mintha  miattam változna a tevékenység a  TE szigeteden, de azt igaság az, hogy csak Te tudsz változtatni a szigeteden.

Magyarul:

Csak saját magunk tudjuk megváltoztatni magunkat. Mások csak kintről a szigetükről dumálnak, vagy mutatnak jó példát, amit Én látok és annak következtében változatok saját magamon.

Ennyi. És sosem változtatlak meg, és Te sem engem. Ha közelebb akarunk kerülni egymáshoz nekünk kell akarni és tenni a változást.  Nem érdemes várni, csináld.

Szerintem tök durva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr884821949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása