CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Kőbalta, írógép, lézernyomtató egyszerre!?

2013.01.09. 22:02 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

Az arató munkások nem szerették a cséplőgépet. Csak akkor amikor felrobbant. Ma az alkalmazottak nagy része nem szereti a számítógépet, vagy mert tehernek érzi az adminisztrációt vagy fél tőle mert nem ismeri, vagy mind a kettő.

Ha nem szereted vagy félsz tőle nem fogod kihasználni a lehetőségeit.
Paradigma váltás kell az emberek fejében az IT -vel kapcsolatosan.

Ma így csináljuk:

A feladat

Az a feladat, hogy a takarításról naplót vezessen a cég és alá legyen írva mindig. Valakinek meg kell csinálnia ezeket az űrlapokat. A minőségbiztosítótól indul a dolog mert az ISO vagy a GMP meghatározza a cégnek hogy kell adminisztrálni.

Kőbalta

Egyszer valaki megcsinálta azóta fénymásolják és kézzel töltik ki a dátumot is. Persze ez is elfogadható, sőt sokkal jobb megoldás mint a következő.

Az írógép
Nem ismerik az MS Word keresés-csere funkcióját., ezért kézzel cserélgetik ki az összes lapon az évszámot… L Elképesztő mennyiségű munka. Be van tervezve, hogy éve elején egy- két hetet csak ezzel fog tölteni valaki.

Lézernyomtató

Én lusta vagyok. Elolvastam a helpben hogy kell csinálni és automatikusan egy sablon alapján legeneráltatom az összes űrlapot. Bénáztam. Sok időmbe telt és 5 óra alatt kész lettem… J Miért jobb, mint az első,mert módosíthatatlan és biztosítható az adat eredetisége és sérthetetlensége.

Jó lenne ha úgy csinálnánk hogy mindenki azon gondolkozna a vállaltnál, hogy lehetne az aratógépet még jobban bevonni a vállalt működésébe, mert akkor neki kevesebbek kéne kaszálnia, és mégis több nyereséget „aratnánk”.

Címkék: változás változásmenedzsment paradigma paradigma váltás

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr115009097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása