CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Hippi vagy?

2011.10.26. 14:11 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

1960-ban a hippi mozgalom új és lázadó volt, nem kell megítéljük, hogy jó vagy rossz volt, mert azt mindkét oldal mellett érvelők elismerik, hogy új volt. Ma a XXI. században egy hippi az oldschoolnak minősül. Ezalatt én azt értem, hogy ott maradt valahol régen, olyan értékeket képvisel amit ma már legtöbben átértékeltek, azaz máshová helyezték a hangsúlyt.

Nem mindenki lehet Steve Jobs, vagy  Jeff Bezos és szerintem jól van ez így, viszont az fontos, hogy XXI. században nem legyél hippi.

A világ egyre gyorsabb és minden nap megéljük, hogy tanulni kell valamit, változtatni kell a szokásainkon. Le kell szokni a gombokról és érintő képernyőn huzigálni az ujjunkat, és az álláshirdetés már a neten keresni hanem a HVG-ben.  

 

Az apám és a nagyapám generációja között az a különbség, hogy az apám 70 éves korára megtanulta aktívan használni a számítógépet és modernebb videokamerája van mint nekem. A nagyapám 70 évesen minden héten ugyan azt a lottószámot játszotta meg és már nem volt hajlandó változtatni még a napon sem mikor feladja a szelvényt.  

Ma már beláttam ott kell legyek a facebookon, tudom mi az a Flashmob sőt ismerem Matt-et is. Persze nehéz az egyensúly a múlt értékei, az idősek bölcsessége és az új kor vívmányai között. De van tükör amibe belenézhetsz és azt, hogy hippi vagy-e azt neked kell eldöntened.

 

Címkék: változás menedzsment változásmenedzsment

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr693331299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása