CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Lendületből vagy átgondolva cselekszünk

2011.12.02. 12:19 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

Már megint visszatért az inga. Ha azt mondom, hogy az igazság középen van az egye elcsépelt lózung. ha megvilágítom a két szélsőséget és utána mondom azt, a rendszer egyensúlyra törekszik akkor sokkal többen meg szokták érteni.

 
A döntéseinket sok minden befolyásolja, a zsigereinkben tároltak, a tudatos gondolkodással megrágott eredmény és az eltűnődő, elmélkedő gondolatokból kapott szabad új ötletek.
 
 
A zsigereinkben tárolt információt tapasztalattal szerezzük, vannak akik azt mondják, hogy öröklődő információ, vannak akik még messzibbre mennek és a kollektív tudatot is beleveszik. Mindegy hogy melyik az igaz, az biztos, hogy ez egy adatbázis amiből rettentően gyorsan előtör a válasz az új helyzetre. Annyira zseniális ez az módszer, hogy nem csak a teljes azonosság esetén ad választ, hanem egy – tudomásom szerint – ma még részleteiben ismeretlen mechanizmus alapján a közel hasonló tapasztalások alapján is ad megoldási javaslatot. Már csak el kell fogadni és cselekedni.
 
Ha nincs ilyen válasz, mert az adatbázis nem talál semmit, vagy nem hiszünk neki akkor a döntés átkerül a másik két területre. Logikus, tudatos vagy az eltűnődő elmélkedő területre.
 
Egy probléma megoldásánál, mind a két területen eltörlünk egy csomó időt mire döntést hozunk, szemben a zsigeri úttal ahol jön egy előkészített döntési javaslat.
 
Aki elfogadja és hisz a zsigeri javaslatokban az lendületből cselekszik, aki meg átgondol az a másik két módszer valamelyikét használja.
 
Aki lendületből megy annak az az előnye, hogy már három lépéssel előrébb jár mint aki még mindig csak megfontol és abból a pozícióból lehet, hogy már teljesen más a világ és ott már nem is létezik az a probléma amit három lépéssel ezelőtt mind a ketten észleltek.
Persze az, aki átgondolja az meg elkerülheti a felesleges köröket, mert lehet, hogy neki el sem kell mennie oda ahonnan a problémát nézve az nem is létezik, pusztán gondolati úton belátja hogy a probléma nem valós.
 
Ismerek olyat aki azt mondja, hogy az igazság középen van és olyat is aki azt mondja hogy az aki ilyen is meg olyan is az semmilyen.
 
Szerintem igen is az igazság középen van. Nem mondom azt, hogy pont középen kell lenni, nekem a 20-80 szabály tökéletes. Válaszd valamelyiket, legyél olyan, de ismerd meg és fogadd el a másik oldalt. Pörögj fel ha kell és cselekedj, vagy ha éppen ha hirtelen vagy akkor állj meg néha és nézz körül, gondold át.
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr903431510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása