CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Mindennek megvan a maga ideje

2011.11.07. 11:23 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

avagy arra van időd amire csinálsz magadnak

Még gimiben tanultam, de csak sokkal később ébredtem a tudatára. Nagyon egyszerűnek tűnik és pont ezért nehéz megcsinálni minden nap. Az osztályfőnököm, azt mondat, hogy ha tanulni kell tanulj, ha szórakozni kell akkor szórakozz. Értettem, de nem azt jelentette nekem akkor amit most. Ez nem csupán arról szól, hogy tartsd be a szabályokat, hanem hogy éld meg azt a pillanatot amiben vagy. Ne csak feladatnak tekints minden napot hanem legyél ott 100% ig.
 
 
Dolgozni kell, pörögni kell, feladatokat el kell végezni. Pihenni is kell és nyugodt pillanatok is kellenek és azt is 100% ig csináld. Ha hozzászoktál bármelyik állapothoz akkor nehéz lesz a másikba visszalépni. Akár megnyugodni, lelassulni, akár felpörögni egy kicsit.
Sőt ami nekem a legfontosabb az egészben az, hogy rajtad is múlik éppen mire csinálsz magadnak időt.
 
Az ellenkezőknek:
Az eredmény a ráfordított idő és a hatékonyság szorzataként is jellemezhető. Ha nem pihensz, romlik a teljesítményed. Ha meghagyod,megadod az időt mindig annak aminek kell akkor az eredményeid nem lesznek rosszak mert a hatékonyságod javul.
Ha dolgozol dolgozz, ha pihennek kell pihenj.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr323360587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása