CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Az Inga és a nyugalom

2011.10.17. 11:18 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

Az inga kileng, az egyik oldalon és a másik oldalon is. Minél nagyobb volt az egyik oldalon a kitérés annál nagyobb lesz a másikon is. Szeretet – Utálat csak hogy egy olyan példát mondjak, amit szerintem már mindenki látott-hallott vagy esetleg meg is élt. 

A szélsőségben sok az energia, és most ne a fizika törvényeire gondolok, bár természetesen az is igaz, hanem az érzésre amit megélünk az ilyen szélső esetekben (szeretet –utálat).

Az inga miután nem perpetuum mobile, folyamatos energia bevitelre van szüksége, hogy mozgásban maradjon.

Az ember nem inga, nem lengünk folyamatosan az egyik és a másik oldal között, de sokszor úgy működünk mint egy inga. Kitérünk az egyik oldalra, tesszük bele az energiát csak lapátoljuk és lapátoljuk. Akkor és ott elhiszed, hogy ez így jó. Dolgozol 16 órát mert mindig van rá ok hogy most miért tedd.

Aztán valamilyen oknál fogva egyszer csak felismered, hogy ez nem jó így. Vagy egyszerűen nincs több mit beletenni, fenntartani ezt az állapotot. És akkor lendül az inga a másik oldalra, csapódsz ide-oda és  keresed azt az állapotot amit korábban a szélsőségekkel megéltél. Amikor az inda lendül, akkor áthaladt a nyugalmi állapoton, csak mindig túlszaladt. Onnantól kezdve már két dolog érdekel a nyugalmi állapot és a szélsőérték.  Az inga egyensúlyra törekszik csak nem tud ott megállni, mert rengeteg energiát pakoltál bele. Az az energiát ki kell valahol ereszteni a rendszerből és ez nagyon-nagyon nehéz. Ha megfeszülsz, beleroppansz, ha már lendül, akkor engedd.

Nem lehet ezt máshogy?

inga.jpg

Szeretem a Mátrixot. A piros pirulát és sok minden mást is. Az ingakérdésre is ott találtam meg a választ. Neo elmegy az Orákulumhoz és a váróban találkozik egy gyerekkel aki kanalat hajlítgat, de kiderül hogy nincs is kanál.

Inga sincs!

Nem kell megélni a katarzist ahhoz, hogy a nyugalmat is megélhesd.

Címkék: nyugalom feszültésg

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr413308958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása