CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Annyi féle képen lehet érni.

2012.02.17. 11:42 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

 

Láttam máshogy élni embereket, és megfogott. Nagyon. Az első még régen Spanyolországban történt velem, egy üzleti konferenciára úgy szólt a repjegyem (akkor még volt Malév), hogy egy nappal tovább kellett maradni. Este elmentünk egy ismerősömmel a belvárosba, Ő beszéli a spanyolt és már járt ott, így volt kalauzom. Jártunk a kocsmákat, egyiket a másik után. Ott az a trendi, hogy nem, maradnak egész este egy helyen, hanem mindenhol csak isznak egy sört és tovább. Egy este 10-15 helyre is elmennek. Nekünk ez nem ment, mert a magyar az nem ilyen mobil. Azért voltunk egy pár kocsmában, az utolsó helyen az ismerősöm elment táncolni egy csajjal én meg ott maradtam az asztalunknál. A mellettem lévő asztalnál anyám korabeli társaság. Egy férfi és két nő. Csütörtök este 11 kor buliztak.
 
 
A pasi az egyik nővel elment táncolni a mások ott maradt. Én nem beszélek spanyolul Ő nem beszélt angolul. DE simán elvitt táncolni!! Megtanított egy kicsit salsát járni aztán visszavitt az asztalomhoz. Akkor merült fel bennem először, hogy lehet máshogy is élni, mint ahogy mi csináljuk. Jártam azóta sok más déli országban és láttam, hogy ők mennyivel lazábban élik az életet. Ez nem újdonság tudtuk, hogy a déli népek lazák.
 
Most azonban jártam itt a szomszédban. Kis osztrák falu van egy remek fürdőkomplexumuk. Külön gyerek- és külön szauna részleg. Van nálunk is ilyen ez sem annyira nem új. De ez más volt. felvállalták, hogy ha szaunázni akarsz, akkor azt csináld meztelenül. Volt ott sok külföldi meg helyiek is. Mi külföldiek egy kicsit feszengtünk, a helyiek meg tök lazán nyomták. Nem a nudizmus vagy a meztelenség mellett szeretnék kampányolni, elfogadom azt aki kicsit tart tőle. Nálunk ez nem megszokott. De ezek az emberek olyan természetesen viselkedtek és nem maga mutogatóan, nem nudi telep volt. Felvették a köntösüket ha sétáltak, vagy törölközőt csavartak maguk köré, de a szaunába mindenki meztelenül ment be. Persze-persze, lehetett látni olyat is, amit a fürdőruhás strandon nem. Na ja.
 
 
Számomra az volt az érdekes, hogy a medencében amibe ki lehetet úszni a szabadba (meztelenül), idősebb néni és bácsik együtt voltak, valóban együtt nem egymás mellett.  Nem volt benne szex csak természetesség, szeretet és lazaság.
A kontraszt ezzel szemben az az idősebb magyar pár a szállodánkban, akik eltöltöttek 3 napot egymás mellett látszott, hogy egyszerre jöttek, de nem együtt. A pasi állítom többet beszélgetett velem mint a feleségével.
Egyszóval „Annyi féle képen lehet élni” és lehet lazán is, sőt nem kell hozzá délinek lenni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr94123320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása