CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Egyre nehezebb feladatot kapsz – jelek amit nem veszünk észre

2011.07.22. 10:59 | Sándor Zsolt András | 2 komment

Ha mész az utadon akkor, feladatokkal találod szemben magad. Senki nem mondja meg neked, hogy mi a feladat, neked kell értelmezned. Van aki élethelyzetnek, van aki szerencsének, vagy szerencsétlenségnek tartja.


Az az érdekes benne, ha nem jól értelmezed, akkor megkapod még egyszer, és még egyszer csak egy kicsit keményebben, direktebben.
Nem saját, de tetszik így megosztom: Úgy képzelem el, hogy a görög istenekhez hasonló öreg, ősz szakállas bácsik állnak fenn a karzaton és figyelnek, minket. Persze olyanok, mint a jó pedagógus azt terhelik akit lehet.

Néznek le rád, hol mosolyognak hol pedig, csóválják a fejüket. „ Zsolt, Zsolt biztos vagy benne, hogy most már többet nem fogsz megijedni? Tessék csavarunk neked egy kicsit a helyzeteden és nézzük meg, hogy most mekkora a szád!”
 
Aztán ha ezt a feladatot is jól megoldod, akkor mosolyognak. Kapsz jutalmat. Lehetőség, hogy előre menj az utadon. Ha észreveszed a lehetőséget, akkor megint mosolyognak, ha nem akkor kezdődik előröl.
 
Lehet gyermeteg, és lehet filozofikus szemléletűnek is titulálni a hozzáállásom. Döntsd el melyiket gondolod.
 
Egy a fontos, ha azt látod, hogy már megint ugyan abban a helyzetben találod magad akkor gondolkozz el, hogy valóban jó helyen keresed a  megoldást erre a problémára?
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr303088591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verde Lunaria 2011.07.22. 15:56:56

Valóban... ezt csak megerősíteni tudom. Egyre keményebben állítanak bele az adott helyzetbe, ha nem tanuljuk meg a leckét..... :(

Sándor Zsolt András · http://take-it-easy.blog.hu/ 2011.07.23. 10:37:31

@Verde Lunaria: Örülök hogy te is így látod, és nem vagyok ezzel egyedül
süti beállítások módosítása