CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

A legfontosabb 6 ember egy körben

2011.07.21. 11:13 | Sándor Zsolt András | Szólj hozzá!

Nagyon fontos hogy ki van körülötted. Mindenkinek vannak referencia személyek az életében. Ezek változnak és nem is kell, hogy mindig ugyanazok legyenek. Szerintem az a fontos hogy tudd, és hogy beismerd magad számára, tényleg hogy befolyásolnak ezek az emberek.

Van aki szerencsének, van aki sorsnak hívja van aki simán nem hisz benne, hogy ha találkozol valakivel annak oka van.

Én hiszek benne, hogy egy találkozásnak oka van. Van amikor azért találkozol valakivel hogy adj neki valamit, és van úgy hogy azért hogy te kapj tőle valamit. Kaphatsz segítséget, üzenetet, feladatot sok mindent.
Miért számít a 6 ember? Mert velük töltöd a legtöbb időt. Akivel a legtöbb időt töltöd azok befolyásolnak a legjobban. Munkatársak, család, klub, haverok, tanárok, stb.
 
Érdekes gondolatkísérlet, ha végig gondolod, hogy ki is az a 6 személy akiről most beszélünk:
 
  •  Ültesd le őket egy székkörbe magad mellé. 7-en vagytok (mint a gonoszok J)
  • Gondold végig kitől mit kapsz? Ezeket köszönd meg. Kinek mit adsz? Soha ne sajnáld.
  • Ha végeztél értékeld, tényleg erre vágysz? Tényleg velük akarod a legtöbb időt eltölteni? Lenne más akit szívesen látnál a körben?
 
Nem biztos, hogy azonnal tudsz rajta változtatni, ha esetleg nem tetszik az eredmény. De ha végiggondoltad, akkor már megpróbálhatsz a változtatni. Tölts időt azzal akivel szeretnél. Senki nem mondja, hogy ez könnyű lesz. De soha ne feledd, amihez görcsösen ragaszkodsz az nem fog menni. Csak lazán, majd alakul csak engedd meg hogy alakuljon.
 
Miért 6?
 
Nincs jelentősége. Lehet 7 vagy 9 és lehet 5 is. Kevesebb vagy több nem nagyon. Én azért így írom, mert én így hallottam, vagy megszámoltam a saját körömben és ez maradt meg bennem, de tényleg nem lényeges viszont kiindulásnak jó.
 
 
Nem a számokkal kell ebben az esetben játszani, ha végiggondolod időnként, hogy kivel mennyi időt töltesz el az nagy szabadságot ad. Megengedheted magadnak, hogy ne menj el felesleges találkozókra, ne rabolják el az idődet és talán a legfontosabb, hogy NE próbálj megfelelni valami valakinek aki nem te vagy.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr493085813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása