CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

54 félévem van a nyugdíjig: Mit csináljak?

2011.08.16. 11:57 | Sándor Zsolt András | 2 komment

Azért számolom a féléveket, mert ez egy olyan időszak, amit be lehet látni. Nyaralástól-karácsonyig és karácsonytól-nyaralásig.
 
 
Félévek az életemben
 
Egy félév mire új állást találsz. 2-3 félév mire megszokod az új munkádat és megint egy félév mire eldöntöd, hogy menni kéne tovább.
 
Belekezdesz egy új marketing üzenet kidolgozásába és félév mire be tudod vezetni. Minimum egy félév mire megvan az első eredmény és kell még egy félév mire leállítod és elkezdesz egy új üzenetet kommunikálni a piacon.
 
Egy félév mire összeköltözöl a barátnőddel és legalább egy félév mire megfogalmazódik benned, hogy szakítanod kellene. Az hogy közben hány félévet töltöttetek boldogan nyaralástól karácsonyig az már rajtatok múlik.
 
És a nagyobb ciklusok:
10 félév az egyetem. Vagy több.
36 félév mire felneveled a gyereked.
 
Az életet lehet félévekben mérni és szerintem jobb, ha ezt a ciklust választod, mind bármi mást.  A félévnek van eleje van vége és van neki még közepe is. 
Nekem már csak 54 féléven van a nyugdíjig!
 
Célom
 
Nekem van célom. Egyszer elkezdtem egy naplóba beleírogatni és ma azt tudom mondani, hogy bár sokat változott a cél, de minimum félévig változatlan volt bármely időintervallumot is nézem. Volt mikor csak pontosabban tudtam megfogalmazni és volt, hogy teljesen kidobtam és gyökeresen megváltoztattam saját célomat.
Szeretnél elérni a célomat még a nyugdíj előtt, hogy legyen időm egy kicsit élvezni is.
 
Már csak 54 félévem van hátra: Mit csináljak?
 
  1. Multi alkalmazott leszek mint megélhetési manager

    Előtte elmegyek és elvégzek egy MBI-t. Az kell hogy igazi megélhetési manager lehessek. A Multi csak így vesz fel. Ez minimum 6 félév és és 2 milla mire befejezem. Ekkor elkezdem a álláskeresést, inkább 2 félév mire felvesznek. Dolgozom dolgozom. Miután nem japánban vagyunk így 3-6 félévente tovább kell állnom, hogy szinten tartsam a fejlődésem és az anyagi javadalmazásom növekedését. 2x továbbállok és ha gyorsan ment a keresésé akkor úgy a 40. félév körül elérem a karriercsúcsom.

    Elértem a célom? Félelem nélkül élhetek? Nyugdíja koromra igen. Ez jó hír. csak arra kell figyelni, hogy a félévek elteltével meglépjem a kötelező lépéseket, hogy eljussak idáig

     
  2. Saját vállalkozást indítok

    Ez nehéz a mai helyzetben. Kigondolom, és leírom egy félév alatt. Keresek hozzá társakat. A 2. vagy 3. partnerrel már valószínűleg el is tudom indítani a vállalkozást. De már eltelt vagy 4-5 félév. Jönnek a vállalkozás gyerek évei amikor még csak teszünk bele. Megint eltelik 5-6 féléve. Jól csinálnom és megélek belőle. Nincs gazdasági vállság és jól megy a cég. Most van az az időszak amikor megy, de csak akkor ha én is benne vagyok. Ezt itt 10-től végtelenig tartó félévszám. Van olyan vállalkozás ami soha nem lesz ennél nagyobb vagy jobb.

    De pozitív vagyok és eljutok oda, hogy kapitalista módjára pusztán csak szerdán dolgozom, és megvan a jövedelem és a biztonság.

    Ez is jó nyugdíjas koromra félretettem, eleget. Itt is csak a féléveket kell figyelni és ha 4-5 félév alatt nem változik semmi akkor váltani kell.
     
  3. Elmegyek politikusnak

    Nem jó. Mert nem bírja a gyomrom.
     
  4. Maradok ott ahol vagyok

    Mert elfelejtettem hogy már vagy 15 féléve ugyan itt ülök és belesüppedtem.
 
Mit csinálok a következő 54 félév alatt? Még nem tudom, de most már odafigyelek a félévekre. nincs olyan nagyon sok.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr823157603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verde Lunaria 2011.08.16. 13:37:26

Mennyire igaz.... Úgy mérni az időt, hogy várunk valamit (karácsony, nyaralás), mennyivel optimistább, mint úgy, hogy "na ez az év is elment"....
:)
süti beállítások módosítása