CSAK LAZÁN

A megfelelésvágy és a teljesítménykényszer leküzdéséről , arról hogy kell az életet könnyen venni akkor, ha az élet vezető pozícióba sodort.

Licenc

Creative Commons Licenc

HTML

Közös tulajdon

2011.07.20. 12:12 | Sándor Zsolt András | 1 komment

Ma hallottam kedves barátomtól egy definíciót. Személyesen nekem szólt, így nem egy tudományos magyarázat. Miért került bele a blogba?
A beharangozóban azt mondtam, olyanokról fogok írni ami megváltoztatta a gondolataimat.

Na ez ilyen.
 
A definíció:
 
A közös tulajdonban lévő kerek sajt az nem olyan hogy annak az egyik fele az enyém a másik pedig a másiké, hanem annak a sajtnak minden egyes négyzetcentimétere (köbcenti) közös.
 
Ez átértékelte bennem a szellemi tulajdonaim, alkotásaim, cégeimben lévő tulajdonviszonyokat. Azok a cégek ahol a tulajdonos társaim a fele enyém-fele tied gondolkodással vannak jelen ott nem is megy a dolog. Ott ahol ez nem így van ott megy.
Felelősséget vállalni valamiért az nehéz dolog. A közös tulajdonért pedig nagyon nehéz. Mindkét félnek el kell fogadni a fenti definíciót. Mielőtt azt gondolnád, hogy te jól csinálod, azért nézz a tükörbe. Én is megtettem! Meg kell engedni magadnak is és a másiknak is a közös tulajdont.
 
Yoda mester azt mondaná, „Ígérem meditálni fogok rajta”
 
Én is.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://take-it-easy.blog.hu/api/trackback/id/tr543083033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kgabor105 2011.09.29. 20:25:53

Hát ez tényleg nagyon jó megfogalmazás. Nagyon mélyen minden benne van a közös tulajdonról.
Legyen az közös cég, feleséggel lévő közös élet és javak és gyerek, stb.
Köszönöm, nekem is adott ez egy új gondolkodást erről.
süti beállítások módosítása